Steun ons en help Nederland vooruit

Yenice Jongejan

Raadslid

35 jaar

Vlaardingen

In 2013, als fractiesecretaris, kwam ik bij D66 Vlaardingen terecht. Inmiddels bekend met de theorie was ik benieuwd naar de werkwijze van de politiek in mijn eigen gemeente. Aan het einde van dat jaar kreeg ik de vraag of ik mij niet wilde kandideren voor de partij. Iets wat niet mijn doel was geweest toen ik mij aanmeldde maar wel een kans om iets te betekenen voor mijn stad. 

In het dagelijks leven ben ik adviseur informatiemanagement bij de Veiligheidsregio Rotterdam Rijnmond en sinds maart 2014 raadslid in Vlaardingen met als specialisatie de sociale thema’s zoals de jeugdzorg of werkloosheid. Mijn raadslidmaatschap probeer ik in te vullen vanuit het principe dat je als inwoner vrij moet kunnen zijn om je eigen leven in te richten. De overheid, en dus ook de gemeente, zou ondersteuning moeten bieden waar nodig maar ook los moeten laten wanneer dit mogelijk is. Zo moet er in mijn mening voldoende zorg zijn voor hen die het nodig hebben maar de overheid moet ‘loslaten’ als de omgeving iets kan bijdragen.

Zelf zie ik de politiek het liefst zoveel mogelijk als een luisterend en controlerend orgaan. Zowel inwoners als ambtenaren zitten vol goede ideeën, daar moet ruimte voor zijn. In mijn raadslidmaatschap stel ik mijzelf altijd de vraag: voeg ik wat toe? En ben ik op zoek naar de samenwerking. Samen bepalen wat het beste is voor de stad, niet wat het beste is voor de politieke kleur of de verkiezingsposter maar als inwoner van Vlaardingen.

Heb je een goed idee of wil je iets aan mij kwijt? Stuur me een bericht via één van de manieren die onder mijn foto staan genoemd. Ik kan natuurlijk niet beloven het altijd met je eens te zijn, of (direct) een oplossing te hebben voor je probleem, maar ik kan wél beloven in ieder geval naar je te luisteren en met je mee te denken!

Portefeuille: digitale overheid, stadspromotie, communicatie, participatiewet en armoede, cultuur en evenmenten, zorg, jeugd, emancipatie en integratie

Meer van Yenice Jongejan
Wise men talk because they have something to say; fools because they have to say something.
- Plato