Steun ons en help Nederland vooruit

Yenice Jongejan

Raadslid

34 jaar

Vlaardingen

Is raadslid zijn niet iets voor jou? Dit was de vraag die mij gesteld werd in 2013, waarop ik in eerste instantie ‘nee’ antwoordde. Ik durfde vroeger nauwelijks spreekbeurten of presentaties te geven, dat ging steeds beter maar zo’n gemeenteraad is toch een heel ander verhaal? Maar toch bleef het spoken in mijn gedachten. Ik heb veel over politiek en beleid geleerd tijdens mijn studie sociologie en hier groeide ook mijn enthousiasme om zelf iets te kunnen betekenen. Uiteindelijk werd door dit enthousiasme de ‘nee’ een ‘ja’ en heb ik daar geen spijt van gehad.

Ik ben Yenice, in het dagelijks leven beleidsmedewerker bij de Veiligheidsregio Rotterdam Rijnmond en sinds maart 2014 raadslid in Vlaardingen. Ik wil voor persoonlijke vrijheid strijden, iets wat ik terug vind in D66.

Voor mij staat, in alles waar ik voor sta, centraal dat je als inwoner vrij moet kunnen zijn om je eigen leven in te richten. De overheid, en dus ook de gemeente, zou ondersteuning moeten bieden waar nodig maar ook los moeten laten wanneer dit mogelijk is. Bijvoorbeeld bij de decentralisaties, er moet zorg zijn voor hen die het nodig hebben maar de overheid moet ‘loslaten’ als ook de omgeving iets kan bijdragen.

Mijn kracht ligt op de inhoud. Met diverse werkgroepen en als voorzitter van de Klankbordgroep van de Rekenkamer Commissie verdiep ik me ook op de achtergrond van dossiers en besluiten. Ik ben me daarnaast goed bewust van mijn rol als raadslid en waar de grenzen liggen van de gemeenteraad, de fractie en de partij. Van mij kun je verwachten onze ideeën te toetsen op haalbaarheid en integriteit. 

Zelf zie ik de politiek het liefst zoveel mogelijk als een luisterend en controlerend orgaan. Zowel burgers als ambtenaren zitten vol goede ideeën, die soms nog wel eens overschreeuwd worden door de poppenkast politiek die je helaas nog te vaak ziet. Als raadslid streef ik er daarom naar om niet mee te doen aan het schreeuwspelletje en mijn ogen en oren vooral open te houden.

Heb je een goed idee of wil je iets aan mij kwijt? Stuur me een bericht via één van de manieren die onder mijn foto staan genoemd. Ik kan natuurlijk niet beloven het altijd met je eens te zijn, of (direct) een oplossing te hebben voor je probleem, maar ik kan wél beloven in ieder geval naar je te luisteren en met je mee te denken!

Portefeuille: digitale overheid, stadspromotie, communicatie, participatiewet en armoede, cultuur en evenmenten, zorg, jeugd, emancipatie en integratie

Meer van Yenice Jongejan
Wise men talk because they have something to say; fools because they have to say something.
- Plato