Steun ons en help Nederland vooruit

Tom Vleeschhouwer

Algemeen Bestuurslid

Mijn naam is Tom Vleeschhouwer. Ik kom oorspronkelijk uit Zeeuws-Vlaanderen, maar ben na mijn middelbare school in Rotterdam economie en rechten gaan studeren. Na mijn studie ben ik samen met mijn vriendin in Vlaardingen komen wonen. Vlak na onze verhuizing werd ik lid van D66. Ik volgde de landelijke politiek al jarenlang en ik wilde daarnaast ook de lokale politiek beter leren kennen. Ik had ook het gevoel dat ik ‘iets’ met politiek wilde doen, maar dat ‘iets’ bleef steeds abstract.

D66 kwam steeds bovendrijven als de partij waarmee ik mij het meest verbonden voelde. Progressief, maar ook pragmatisch. Liberaal, maar ook sociaal. Bevrijdend en verbindend. De eerste keer dat ik een bijeenkomst van de lokale afdeling bezocht vond ik spannend, maar ik proefde direct een sfeer waarin ik mij thuis voelde. Zowel op menselijk vlak als inhoudelijk.

Inmiddels ben ik algemeen bestuurslid van D66 Vlaardingen. Ik vind het leuk om achter de schermen van de vereniging en de lokale politiek te kunnen kijken en daar zelf een actieve bijdrage aan te leveren. Binnen het bestuur heb ik de portefeuille van politiek secretaris op mij genomen. Dat betekent dat ik vanuit het bestuur de fractie ondersteun bij hun politieke en meningvormende activiteiten. Zo vertaal ik bijvoorbeeld actuele maatschappelijke onderwerpen naar politiek mogelijkheden van de fractie. Zo nodig geef ik ook input aan de landelijke en provinciale fractie.