Steun ons en help Nederland vooruit

Sasha Lancel

Fractieondersteuner (Steunraadslid)

34 jaar

Vlaardingen

Mijn naam is Sasha Lancel, 30 jaar oud, en nummer 6 op de lijst! Ik ben geboren en getogen in (en om) Leiden, maar heb Vlaardingen inmiddels als nieuwe thuisstad geadopteerd. Al met de allereerste keer dat ik Vlaardingen in reed om het huis waar ik nu woon voor het eerst te bekijken, had ik het gevoel dat ik echt ergens thuis kwam. Dat gevoel is in de tussentijd alleen maar sterker geworden, en dus voel ik mij geroepen, en zou ik het een enorme eer vinden, om mijn steentje bij te dragen aan een nog mooier, nog sterker Vlaardingen!

Kwa achtergrond heb ik een paar omzwervingen gemaakt; ik ben ooit begonnen met een studie politicologie, toen overgestapt naar rechten in Leiden, en uiteindelijk heb ik de master Internationaal- & Europees Publiekrecht afgerond aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam. Tegelijkertijd werk ik eigenlijk al een jaar of 10 in de ICT sector, en houd ik mij de laatste jaren bezig met software-ontwikkeling. Daarnaast is mijn interesse in politiek er al sinds m’n 14e, en was ik ooit, in een grijs verleden, politiek actief voor de jongerenafdeling van de PvdA in Leiden.

Waarom, met een verleden bij de PvdA, dan nu toch D66? Vooral omdat ik het gevoel steeds meer kwijt raakte dat de manier waarop de PvdA kijkt naar mensen nog bij mij paste. Ik ben ervan overtuigd dat mensen over het algemeen zelf het beste weten wat goed voor ze is, en dat de overheid de taak heeft om mensen in de eerste plaats de ruimte te geven. In de tweede plaats moet de overheid klaar staan om de mensen die er zelf niet uit komen op te vangen, maar wel altijd met zoveel respect en ruimte voor het individu als mogelijk is. De overheid moet niet klaar staan met een opgeheven vingertje, maar met een uitgestoken hand.

Met mijn achtergrond als ICTer wil ik mij graag inzetten voor een beter digitaal Vlaardingen. De digitale dienstverlening van de gemeente kan veel beter, maar ook op gebied van snel internet voor de Vlaardingers valt nog genoeg te winnen. Verder gaat mijn hart uit naar een groenere en duurzamere stad, met vooral een sterkere, bruisende binnenstad.

Meer over mij weten? Maak in het volgende filmpje kennis met mij in 66 seconden!

Sasha Lancel

Meer van Sasha Lancel