Steun ons en help Nederland vooruit

D66 zit, denk ik, in mijn genen, al heb ik het van huis uit niet meegekregen. Vanaf mijn 18e stem ik al op D66 en in 2004 heb ik besloten om actief lid te worden. Het sociaal liberale gedachtegoed spreekt mij  vanzelfsprekend aan. Maar meer nog is het een partij waar ik mij thuis voel omdat er wordt gedacht in oplossingen en het politiek opportunisme wordt vermeden. Een partij ook waar heel veel goede wil en denkkracht aanwezig is om over grenzen heen te denken en waar de kracht van mensen zelf centraal staat. Dat is soms best wel confronterend maar tegelijkertijd ook de weg vooruit.

Zoals dat gaat als je lid wordt van een vereniging, werd ik direct gebeld of ik niet actief wilde worden. Er was toen een hele nieuwe lichting D66 leden en samen hebben wij er toen de schouders onder gezet. Een mooie tijd, al ging het landelijk niet zo best met de partij. Toch hebben wij flink doorgebeten en in 2010 zaten wij weer met 2 zetels in de Raad. Daar hebben wij de afgelopen 2 jaar het verschil gemaakt als coalitiepartij. Vrijwel ons gehele verkiezingsprogramma hebben wij weten te realiseren in deze raadsperiode. Daar ben ik zonder meer trots op. De afgelopen jaren was mijn portefeuille heel breed. Naar verwachting komen wij sterk terug in de Raad. Dan zal ik mij vooral richten op de gemeentelijke financiën, de organisatie, onderwijs, sociale zaken en de economie.

In het dagelijkse leven ben ik ondernemer. Recentelijk ben ik weer helemaal van vooraf aan begonnen. Reuze spannend maar ook heel inspirerend. Eigenlijk net als met D66 Vlaardingen in de aanloop naar de  gemeenteraadsverkiezingen van 2010 en 2014. Wat mij betreft staat de politiek helemaal niet ver af van de dagelijkse praktijk en, sprekend voor mijzelf, neem ik heel veel van mijn werkende leven mee in de politiek en vice versa. Gemeentelijke politiek is geen full-timebaan en zal dat voor mij ook nooit worden. Je doet het er bij, in dienst van de samenleving, met het doel een bijdrage te leveren aan een betere samenleving.

Meer van Peter Caljé