Steun ons en help Nederland vooruit

Marianne Rots

Secretaris bestuur & kandidaat raadslid

67 jaar

Vlaardingen

Hallo, ik ben Marianne Rots, ruim 3 jaar actief bij D66. Vlaardingen is al weer 17 jaar mijn stad en geleidelijk aan ben ik me er steeds meer thuis gaan voelen. De 010 houding, maar zonder grootstedelijkheid, past goed bij mij. Sociaalliberaal ben ik altijd geweest en de open, proactieve en seculiere opstelling van D66 spreken me aan.

In een vergrijzende stad is het belangrijk te blijven werken aan een samenleving waar jongeren deel van uit willen maken en waarin ze de ruimte krijgen om hun stempel te drukken. D66 doet dat als geen ander, zeker in Vlaardingen. Al vanaf mijn studententijd zet ik me in voor Amnesty International en ik ben blij dat D66 de mensenrechten hoog in het vaandel heeft.

Ik ben opgeleid als fysisch chemicus en octrooigemachtigde en heb 33 jaar bij Unilever gewerkt aan nieuwe producten en innovatie. Op verschillende plaatsen in Nederland en in Turkije en Engeland. Ik heb ook intensief samengewerkt met collega’s uit andere landen. Het heeft me laten zien hoe verrijkend verschil in cultuur, ervaring en opleiding kan zijn. Maar ik ben ook onze Nederlandse inzet om verschillen niet te groot te laten worden, sterk gaan waarderen.

Nu ik met pensioen ben heb ik kanten van Vlaardingen gezien waar ik niet eerder aandacht aan had gegeven. Een mooie en boeiende stad met veel enthousiaste en betrokken mensen, maar ook een stad die zich voor een aantal uitdagingen gesteld ziet. Ik ben ervan overtuigd dat D66 een belangrijke rol kan spelen om hier goede oplossingen voor te vinden, om positief en toekomstgericht te blijven en een inclusieve samenleving te vormen. Ik wil daar graag aan bijdragen.

Ik wil me in het bijzonder inzetten om samen met de scholen en docenten het allerbeste onderwijs voor onze kinderen te realiseren, het vestigingsklimaat te verbeteren voor meer werkgelegenheid, en meer aantrekkelijke woningen te realiseren om Vlaardingen ook een aantrekkelijke stad te laten blijven voor gezinnen en jongeren.

In onze beeldbank vindt u actuele foto’s op hoge resolutie die u vrij mag gebruiken: vlaardingen.d66.nl/beeldbank/

Meer van Marianne Rots
Alleen ga je sneller maar samen kom je verder
- Auteur onbekend