Steun ons en help Nederland vooruit

Harm Aalbers

Penningmeester bestuur

Vlaardingen

In 2006 raakte ik echt geïnteresseerd in politiek. Ik was toen nog geen 18 jaar. Ik herinner mij met name de debatten tijdens de kabinetten Balkenende III en IV. Ik weet nog goed dat Alexander Pechtold opviel in die periode. Ik vond hem een sterk debater, genuanceerd. Ik was het vaak met hem eens.

Tijdens verkiezingen keek ik alle debatten en bleef de toenmalig leider van D66 in positieve zin opvallen. Ik las de verkiezingsprogramma’s en kwam er al snel achter dat D66 voor mij de juiste keuze was. Ik stemde tijdens de Tweede Kamerverkiezingen van 2010 voor het eerst D66.

In maart 2012 ben ik uiteindelijk lid geworden van D66. Waarom ik lid geworden ben? Alleen stemmen en debatten kijken vond ik wat afstandelijk. Ik wou onderdeel zijn van de vereniging en actief kunnen meepraten en -beslissen.

Nadat ik lid geworden was, werd ik begin mei 2012 gebeld door Bert van Nieuwenhuizen. De vraag was of ik meeging naar een excursie door de Broekpolder. Ik heb ja gezegd en op een laagdrempelige manier kennis gemaakt met lokale leden en de partij. In datzelfde jaar bezocht ik in Rotterdam regelmatig activiteiten van de Jonge Democraten.

Min of meer vanzelf ben ik na de excursie in Vlaardingen actief lid geworden door te helpen met het organiseren van activiteiten en door het bezoeken van de fractievergaderingen. Sinds 2018 ben ik lid van het bestuur en penningmeester. Ik vind het fijn om op de achtergrond mijn steentje bij te kunnen dragen. Ik ben van mening dat daar mijn kracht ligt. Ik bezoek verder graag de landelijke congressen. Ik vind het fantastisch actief gebruik te kunnen maken van mijn stemrecht tijdens moties en amendementen.