Steun ons en help Nederland vooruit

vrijdag 22 oktober 2021

Nu investeren in Vlaardingse windmolens

Nu investeren in Vlaardingse windmolens

Het Vlaardings Energie Collectief VEC geeft obligaties uit voor de financiering van 2 windmolens in het Oeverbos. De inschrijving staat nu open. Het verwachte rendement is 4 tot 5% per jaar. D66 Vlaardingen steunt dit project van harte en hoopt dat veel Vlaardingers mee doen.

De minimum inleg is €50, de verwachte maximum loopduur ongeveer 20 jaar. De inschrijfperiode sluit op 2 december. Het VEC wil voor de financiering van de windmolens €850.000 ophalen zodat het financieel voordeel van de windmolens ook voor Vlaardingers is.

De voorbereidingen voor de twee windmolens in het Oeverbos zijn in volle gang. Het VEC wil deze samen met coöperatie De Windvogel realiseren. De gemeente Vlaardingen heeft de vergunning verleend, de overheid heeft subsidie toegekend en er is afgesproken met Staatsbosbeheer dat de molens op hun grond mogen staan. Nu zijn de Vlaardingers aan zet.

Op 26 oktober wordt een informatieavond georganiseerd in de Windwijzer, Schiedamseweg 95. Geïnteresseerden zijn welkom vanaf 20:00 uur. Informatie over het project staat ook op de website van het VEC www.vlaardingsenergiecollectief.nl

De twee windmolens dragen bij aan de duurzaamheidsdoelstelling van de gemeente door ongeveer 19.000 MWh energie per jaar te produceren, goed voor de elektriciteit van bijna 7.000 huishoudens ofwel 20% van de Vlaardingers. Ze zullen geplaatst worden aan Het Scheur, in het verlengde van de twee windmolens die er al staan.