Steun ons en help Nederland vooruit

woensdag 13 oktober 2021

Antwoorden Open Hiring

Onlangs heeft D66 vragen aan het college gesteld over Open Hiring. Gelet op het grote aantal onvervulde vacatures, is dit een goede methode om personeel te werven, zonder allerlei administratieve rompslomp. Dus geen brieven en geen c.v.’s., maar meteen aan het werk.

In de beantwoording geven burgemeester en wethouders aan, dat er ook in de haringstad aardig wat werkzoekenden zijn, maar nog veel meer vacatures. Vooral in de horeca en detailhandel vallen veel gaten.

Veel bedrijven passen het fenomeen Open Hiring nog niet toe. Ze worden hier wel op gewezen door het participatiebedrijf Stroomopwaarts en tijdens regionale werkgevers bijeenkomsten.

D66 is blij dat de gemeente Vlaardingen en Stroomopwaarts positief staan tegenover Open Hiring. Nu de werkgevers nog. Vanaf deze plaats roepen wij als D66 het bedrijfsleven dan ook op dit simpele instrument in te zetten.

Voor de complete set antwoorden op onze vragen kunt u HIER klikken.