Steun ons en help Nederland vooruit

woensdag 15 september 2021

D66 stelt art.34 vragen over Open Hiring

D66 Vlaardingen stelt artikel 34 vragen over Open Hiring, een methode om werkzoekenden weer aan het werk te krijgen.

In Nieuwsuur van 5 september j.l. is aandacht geweest voor de grote krapte die momenteel heerst op de arbeidsmarkt. Het aantal vacatures is hoger dan het aantal werkzoekenden. In het buitenland is een aanpak ontwikkeld waarbij werkzoekenden zonder toetsing vooraf, dus zonder cv en zonder sollicitatieprocedure, aan het werk worden gesteld. Bijvoorbeeld op tijdelijke contractbasis en met een proefperiode.

Dit wordt ‘open hiring’ genoemd. In Nederland is een aantal bedrijven ook met open hiring begonnen. D66 Vlaardingen vraagt aan het college wat de stand van zaken betreffende het aantal werkzoekenden is en of open hiring een oplossing kan zijn voor Vlaardingse werkgevers. Daarin ziet D66 een nadrukkelijke rol voor Stroomopwaarts en het UWV en vraagt het college of zij open hiring onder de aandacht kan brengen bij deze organisaties.

De vragen zijn hier te lezen: Art.34.Open Hiring (1)