Steun ons en help Nederland vooruit

maandag 14 juni 2021

Groot bier in de energietransitie – Uitnodiging vanuit Peter Caljé

Volgende week woensdag 16 juni gaat ons D66-lid Peter Caljé in samenwerking met “de Maatschappij” laat in de middag een uurtje het gesprek aan met Arnold Mulder (https://www.linkedin.com/in/arnoldjmulder/ ). Arnold is binnen Sector Advisory van ABN AMRO verantwoordelijk voor de Sector Energie. Een sector die in het middelpunt staat van de energietransitie welke steeds meer vaart begint te krijgen. De spelregels veranderen voortdurend en daarmee is deze sector buitengewoon dynamisch.

De energietransitie is zonder enige twijfel de grootste uitdaging waar Nederland, Europa en de wereld mee geconfronteerd wordt. Geen dag gaat in het nieuws voorbij over kleine stappen en innovaties maar ook grote in het oog lopende zaken zoals het recentelijke rechtbankvonnis inzake de ontoereikende Co2-reducties van Shell en de opdracht voor een concreter plan ter zake.

Meningen en feiten lopen, zoals dat gaat met complexe onderwerpen, door elkaar heen. Hoogste tijd om wat orde in de chaos te scheppen en iemand aan het woord te laten die er flink voor heeft doorgestudeerd en er zijn werk van heeft gemaakt.  Arnold gaat stevige uitspraken niet uit de weg. Wat hem betreft is het tijd voor “groot bier” in de energietransitie en hij is daar optimistisch over.

Kortom, je bent van harte welkom om in deze live-stream podcast een uurtje jouw horizon te verbreden en de blik op de toekomst van een duurzaam perspectief te voorzien. Wij zouden het leuk vinden om je daar tegen te komen!

Woendag 16 juni, 16.30-17.30

Aanmelden kan op https://de-maatschappij.nl/evenement/introducees/schenk-groot-bier-in-de-energietransitie   De zoomlink om deze bijeenkomst bij te wonen ontvangt je vooraf per e-mail.