Steun ons en help Nederland vooruit

zaterdag 10 november 2018

Blog: Geen Bassie en Adriaan Pretpark in Vlaardingen

Ik ben niet elitair. Ik herhaal ik ben niet elitair. Als ik op vakantie ben, hol ik niet van museum naar tentoonstelling en ben geen trouwe bezoeker van klassieke concerten en balletvoorstellingen. Zo dat is eruit. Maar waarom schrijf ik dit. Nou heel simpel, om te kunnen zeggen dat er geen Bassie en Adriaan PretPark (BAPP) moet komen.

In onze huidige zwart-wit-maatschappij word je, als je tegen Bassie en Adriaan bent, uitgemaakt voor elitair en dat ben ik dus niet. Ik heb ook niets tegen de clown en de acrobaat. Sterker ik vind het knap wat ze gedaan hebben. Als het lichamelijk allemaal wat moeilijker wordt om dan een succesvol acrobatennummer in ruilen voor de rol van kindervriend, helemaal top. Wat je er inhoudelijk ook van vindt, zeker commercieel gezien is ook hun “2e leven” erg succesvol gebleken.

Maar het is van de gekke om te denken dat we de heren Van Toor eren en Vlaardingen op de kaart zetten door het aanleggen van een Pretpark o.a. om de volgende redenen:

  • Er is geen plan, alleen een ‘leuk idee’.
  • Bas en Aad van Toor zijn geen Vlaardingers, maar ze komen uit Maassluis.
  • Aad woont allang niet meer de Haringstad en resideert in Spanje.
  • Pretparken exploiteren is een “hell of a job” en alleen de hele grote overleven.
  • De Van Toor broers nemen nooit genoegen met wat tweedehands attracties en twee opblaaspoppen.
  • Gelet op hun leeftijd en gezondheid zullen beide heren, naar ik aanneem, niet vaak (of nooit) op het beoogde park aanwezig kunnen zijn.
  • Maar bovenal; De beoogde locatie – voormalig Shell Sportpark – is voorbestemd voor woningbouw.

Daarom vind ik het onbegrijpelijk dat de raadsleden van Beter voor Vlaardingen het plan in hun verkiezingsprogramma hebben opgenomen en dat die van ONS.Vlaardingen het idee schaamteloos hebben gepikt.

Vrijdagavond kreeg ik een appje dat ik mijn tv moest aanzetten op RTL 4. In RTL Late Night zat een opgenomen item over het beoogde BAPP. Tussen het hoog opgeschoten onkruid van het voormalige Shell Sportpark stonden de ONS.Vlaardingen raadsleden Ben Vuijk en Tim Thiel zich belachelijk te maken. Uitgedost als nep clown en acrobaat vertelden ze dat ze nog geen uitgewerkt plan hebben. Ook dat ze nog geen contact hebben gehad met de gebroeders Van Toor. Over de eigenaar van de grond en de plannen voor woningbouw werd al helemaal niet gerept.

De in de RTL-studio aanwezige gasten vonden het allemaal nogal tenenkrommend en maakten het plan direct belachelijk. Ik moet deze gasten groot gelijk geven. Het is een belachelijk plan waar we Vlaardingen niet mee op de kaart zetten en zeker Bas en Aad van Toor geen dienst bewijzen.

Als je weet dat we de avond ervoor met veel pijn en moeite de begroting voor 2019 hebben vastgesteld en een eerste aanzet hebben gegeven om Vlaardingen er bestuurlijk weer bovenop te helpen, dan komt deze actie van ONS.Vlaardingen wel heel erg knullig over. Niet meer doen mensen.

Bert van Nieuwenhuizen
Raadslid D66 Vlaardingen

Fragment uit Spijkers met Koppen, NPO radio 2, voor de liefhebbers.