Steun ons en help Nederland vooruit

maandag 27 november 2017

Blog: Vlaardingse nieuwe

Als nieuwkomer, zowel in Vlaardingen als op de kandidatenlijst van D66 Vlaardingen, leek mij dit een mooie aangelegenheid om meer informatie over mijzelf te geven en dat te doen aan de hand van het onderwerp dat mij naar aan het hart ligt; het onderwijs.

Ik ben, wat genoemd wordt, een stapelaar. Mavo/havo werd na een verhuizing mavo en na de mavo kon ik mijn draai niet goed vinden binnen de opleiding die ik koos op het mbo. Ik zou bijna willen zeggen, wat verwacht je van een 15-jarige meid die niet goed weet wat ze kan en wil. Op de opleiding die ik koos (de SPW, want ik vind werken met mensen leuk) hoorde ik over de Vavo, het voortgezet volwassenenonderwijs, en zo stond ik na twee jaar buiten met een havo-diploma. Daar sta je dan, inmiddels bijna 18 jaar, de wereld aan je voeten en weer de vraag, wat wil je doen? De keuze viel op de Propedeuse Psychologie (ik werk immers nog steeds graag met mensen), maar ook hier had ik al snel het gevoel dat het geen voltreffer was. Ga dat maar aan je ouders uitleggen, sorry weer de verkeerde keuze. Gelukkig waren mijn ouders erg begripvol en mijn uiteindelijk keuze was een stuk beter.

Na vier jaar studeren verliet ik in 2010 de Academie voor beeldende kunsten in Maastricht als docent beeldende kunst en vormgeving. Al wist ik bij de start dat het niet mijn roeping is om de rest van mijn leven voor de klas te staan, mijn interesse voor het onderwijs bleef. Na drieëntwintig jaar was ik ook wel uitgekeken op het zonnige zuiden en toen mijn man richting Rotterdam wilde verhuizen volgde ik maar al te graag. Ondanks dat ik niet specifiek solliciteerde op een baan als docent kwam ik toch al snel in het onderwijs terecht bij het Grafisch Lyceum Rotterdam, als medewerker onderwijsontwikkeling en kwaliteit. Hier heb ik veel geleerd over de wondere wereld van het mbo.

Na een jaar begon er toch weer iets te knagen. Ik had al eerder vernomen van de master Bestuurskunde aan de Universiteit Leiden die ik in de avond kon volgen. Er volgde drie hele leuke, maar ook met vlagen zware jaren van fulltime werken en daarnaast studeren, maar niet zonder succes. In 2015 mocht ik MSc achter mijn naam plakken. Ik wilde wel graag iets doen met mijn papiertje en in maart 2016 kon ik aan de slag als Bestuurssecretaris bij het Mediacollege Amsterdam. Kortom ik heb heel wat onderwijssectoren doorlopen, hordes genomen binnen het onderwijs en hier veel inzichten door verkregen. Dit heeft mijn kijk op het onderwijs gevormd en mijn interesse verder aangewakkerd.

Inmiddels hadden mijn man en ik ons droomhuis gevonden in Vlaardingen waar we in de zomer van 2016 zijn ingetrokken. Het afgelopen half jaar heb ik het genoegen gehad om mij meer te verdiepen in het onderwijs binnen Vlaardingen en mooie initiatieven zoals het gepersonaliseerde onderwijs. Initiatieven waar ik mij de komende jaren graag verder in verdiep en wil ondersteunen.