Steun ons en help Nederland vooruit

maandag 20 november 2017

Blog: Die stad in de buurt van Rotterdam..

Rob de Ligt D66 Vlaardingen, foto door Look J Boden
De afgelopen periode heb ik een tijdje in Zuid-Korea mogen studeren. Misschien zou je het niet verwachten,maar je komt hier meer Nederlanders tegen dan je op het eerste gezicht zou denken. Ik ben hier zeker niet de enige Nederlandse student.

Een van de eerste dingen, zo niet het eerste ding wat je elkaar als Nederlanders onder elkaar dan vraagt, is waar je vandaan komt. Natuurlijk antwoord ik dan Vlaardingen, maar al snel moest ik mijzelf aanleren dat er direct een ‘dat ligt in de buurt van Rotterdam’ op moest volgen.

Na een tijdje begon ik het echter wel een beetje apart te vinden, waarom weten de meeste Nederlandse studenten Vlaardingen niet te plaatsen op de kaart van Nederland? Het is toch een redelijk grote stad met historie die ook nog eens de nodige bekende Nederlanders heeft voortgebracht (en iedereen van mijn leeftijd heeft Vlaardingen tientallen keren voorbij zien komen in herhalingen van Bassie en Adriaan).

Als ik gemeenteraadslid zou worden is het natuurlijk niet zo dat ik ineens een toverstafje heb waarmee iedere Nederlander in een klap gefascineerd zou zijn door Vlaardingen. Maar toch, ergens heb ik de hoop dat ik als gemeenteraadslid ervoor zou kunnen zorgen dat Vlaardingen op een positieve manier bekender zou worden bij niet alleen leeftijdsgenoten, maar alle Nederlanders. En dan hoef ik het in ieder geval niet meer te hebben over ‘die stad in de buurt van Rotterdam’…