Steun ons en help Nederland vooruit

woensdag 8 maart 2017

D66 Vlaardingen doet, doe je mee?

Vrijwilligers zijn volgens D66 Vlaardingen het kloppend hart van de samenleving. Veel sociale initiatieven draaien op de hulp van vrijwilligers en helpen zo Vlaardingen socialer, gezelliger en mooier te maken. Op 10 en 11 maart is er weer NL Doet van het Oranje Fonds. Op 10 maart helpt D66 Vlaardingen bij het opknappen van openbaar schoolplein ‘Het Breinpaleis’  en op 11 maart doet zij mee met het onderhoud aan het Educatief Archeologisch Erf in de Broekpolder.

10 maart opknappen Openbaar Schoolplein ‘Het Breinpaleis’

Het schoolplein van kindcentrum Het Breinpaleis is voor alle kinderen in de buurt beschikbaar om te spelen. Nu de wijk wordt opgefrist is ook het schoolplein aan de beurt. Samen met andere vrijwilligers zal D66 Vlaardingen het schoolplein opknappen door bijvoorbeeld het verven van het hinkelspel.

11 maart onderhoudsdag Educatief Archeologisch Erf

In de zomer van 2016 is gestart met het reconstrueren van een huis uit de steentijd. Het huis is inmiddels af waardoor er kan worden begonnen met het volgende onderdeel: het maken van akkers voor het verbouwen van producten die nodig zijn om het huis in stand te houden. D66 Vlaardingen zal helpen met het werken aan het terrein zodat het erf straks er zo uit ziet als in de steentijd.

Record van 2016 overtreffen

NL Doet wordt georganiseerd door het Oranje Fonds samen met duizenden organisaties in het land. Het is de grootste vrijwilligersactie van Nederland. Het doel is om vrijwillige inzet in de spolights te zetten en mensen te stimuleren om een dag(deel) de handen uit de mouwen te steken. In de 2016 editie waren maar liefst 350.000 Nederlanders actief bij ruim 9.200 klussen, een recordaantal. Het doel is om dit keer, in 2017, het record wederom te verbeteren. Hier doet D66 Vlaardingen graag aan mee.  

Vlaardingen doet

Om bij te dragen aan een mooier Vlaardingen doet D66 Vlaardingen graag mee aan twee acties binnen Vlaardingen. Maar er zijn meer goede initiatieven binnen Vlaardingen die het ondersteunen waard zijn. Zoals de stalletjes verven bij de Dierenweide Marnixplantsoen, het opknappen van de tribune bij CWO, TV’s instellen bij de ouderen van zorgcentra van Drieën-Huysen of het verven van de stallen van Stadsboerderij Holywood. Doe je ook mee? Aanmelden kan via www.nldoet.nl.